Terugblik Hardenberg

Vakbeurs Uiterlijke Verzorging maakt volgende kwaliteitsslag

 

Ruim 8400 beautyprofessionals bezochten Vakbeurs Uiterlijke Verzorging in Evenementenhal Hardenberg. Dat zijn er weliswaar iets minder dan vorig jaar, maar door de aanscherping van het uitnodigingsbeleid werd de bezoekerskwaliteit sterk verbeterd. Daarmee ging een nadrukkelijke wens van de beautybranche in vervulling. Zij gaven vooraf aan alleen in contact te willen komen met ‘de echte beautyprofessional’. De organisatie scherpte hierdoor haar uitnodigingsbeleid aan, waardoor het consumentengehalte flink af nam. Het driedaagse evenement werd gehouden op 6, 7 en 8 mei.

 

“Qua exposantenaantal hadden we een recordeditie te pakken, want maar liefst 120 exposanten namen deel aan deze grote beauty inkoopbeurs van Noordoost-Nederland. Dat is voor ons als organisatie natuurlijk fantastisch en een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Maar het was niet onze grootste overwinning. De voornaamste wens van de beautybranche was het blijven verbeteren van de kwaliteit van de bezoekers. Volgens exposanten zijn we daar met vlag en wimpel in geslaagd. Daar zijn we best een beetje trots op”, zegt Giny Hurink namens Evenementenhal.

 

Positieve reacties

De beautybranche had vooraf aangegeven alleen in contact te willen komen met ‘de echte beautyprofessional’. De organisatie scherpte hierdoor haar uitnodigingsbeleid aan, waardoor het consumentengehalte flink af nam. Ook werden er geen kinderen onder de 16 jaar meer toegelaten op de beurs. Voor hen was er een professionele kinderopvang. Exposanten spraken dan ook hun waardering uit over de volwassenheid en professionaliteit van de beurs. “We hebben vooraf duidelijk gestuurd op kwaliteit door het uitnodigingsbeleid aan te passen. Hierdoor hebben exposanten het maximale uit hun beursdeelname gehaald, want ze kwamen continue in contact met de juiste doelgroep. Bovendien moeten wij op onze beurt de exposanten een groot compliment geven. Er was dit keer meer eigen standbouw dan voorheen, waardoor de beurs ook qua uitstraling een belangrijke kwaliteitstap heeft gemaakt”, vult Hurink aan.

 

Volop activiteiten

Ook dit jaar konden bezoekers weer rekenen op een zeer divers aanbod aan activiteiten. Op het Nagelplein organiseerde Nail Design Magazine samen met Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Hardenberg diverse leerzame en leuke workshops, die ook nog eens gratis te volgen waren! Daarnaast werd het Benelux Kampioenschap Salon Succes gehouden, met een groot aantal deelnemers. In de stand van Nail Fashion konden bezoekers de prachtig gedecoreerde paaseieren bewonderen die waren ingeleverd voor de wedstrijd. Verderop in dit nummer lees je het verslag van deze wedstrijden met een uitgebreide foto-impressie.

Positief beursverloop

In het verlengde van de toegenomen eigen standbouw door exposanten, investeerde de organisatie in de aankleding van de beurshallen. Zo waren de buffetten en terrassen volledig vernieuwd in een eigen stijl die aansloot bij de beautybranche: verfrissend, modern en sfeervol. Tijdens de beurs werden bovendien de lezingen voor pedicures goed bezocht. Volgens exposanten waren er ook meer pedicures op de beurs aanwezig ten opzichte van andere jaren. Verder werden de massagedemonstraties drukbezocht en het nieuwe evenement, de wimperwedstrijd Perfect Eyelash Lash Battle, was een groot succes op de zaterdag.

 

Noteer alvast in je agenda

De volgende editie van Vakbeurs Uiterlijke Verzorging wordt gehouden in evenementenhal Venray op 14, 15 en 16 oktober. De locatie beschikt over bijna 30.000 m² aan expositieruimte, is uitstekend te bereiken en biedt daarnaast voldoende parkeermogelijkheden. Meer informatie is te vinden via www.vakbeursuiterlijkeverzorging.nl.