In dit nummer 02-2018

Op volle kracht

Januari is gelukkig weer voorbij en langzaam nadert het voorjaar, heerlijk! Wij kijken in ieder geval erg uit naar de warmte van de zon. Maar zover is het nog niet. Wel een voordeel van deze vakantieloze wintermaanden is dat we erg productief zijn. En met verschillende vakbeurzen in aantocht en een behoorlijk aantal nieuwe ontwikkelingen in de markt is het vaktechnisch niet saai.

Op de redactie hebben we verder ook niet stil gezeten. Naast het Franse zusje van Nail Design Magazine is er sinds kort ook een Deense variant. We merken nu al door de internationale contacten dat we jou als lezer nog meer kunnen bieden dan we al deden.

Wij wensen jullie weer veel leesplezier! En wellicht tot ziens in Kopenhagen, Brussel of Utrecht?

Tips & Tricks

Het doorbreken van sleur en routine
Nagelstyliste is een leuk en fijn beroep; je hebt met allemaal verschillende klanten te maken die allemaal weer anders zijn qua persoonlijkheid en ook anders in wat zij voor hun nagels willen. Daarnaast zijn je klanten eigenlijk altijd blij, omdat je hun nagels weer mooi gemaakt hebt. Toch kun je, net als bij andere beroepen, in een sleur terecht komen. Zeker als je dit vak al jaren uitoefent. Wat kun je doen om uit deze sleur te komen en weer met meer plezier je vak uit te oefenen? Nail Design Magazine geeft je tips en tricks die je kunnen helpen de sleur van de dagelijkse routine te doorbreken.

Goed om te weten

Het verwijderen van nagelproducten
Als nagelstylist heb je de beschikking over veel verschillende producten om de nagels mooier te maken, te repareren of te verstevigen. Maar uiteindelijk moeten die producten ook weer een keer verwijderd worden, uiteraard zonder de natuurlijke nagelplaat te willen beschadigen. Daarom is het belangrijk te weten welk product op welke manier verwijderd moet worden. Nail Design Magazine helpt je in dit artikel op weg met het belichten van verschillende producten en technieken.

Bedrijfsvoering

Hoe krijg je een beter financieel overzicht?
Het managen van geld is van cruciaal belang voor een succesvolle studio. Toch  kom je vaak ondernemers tegen die niet echt bezig zijn met wat er binnenkomt en er weer uitgaat. Laat staan dat ze bezig zijn met hoe de onderneming financieel kan groeien. Met als gevolg dat het onderwerp “geld” vaak voor wat stress zorgt. Vicky Vermeiren deelt in dit artikel tips met je voor een beter financieel management.

De natuurlijke nagel

De beste reclame voor je nagelstudio? Je eigen nagels!
“Tot mijn spijt heb ik de deadline voor de allereerste editie van Nail Design Magazine 2018 gemist. Je kent het wel: druk, druk, druk met de feestdagen, familie, vrienden, afspraken en andere dingen die afgemaakt moesten worden nog net voor het einde van het jaar. En zoals veel van jullie weten, ben ik tamelijk chaotisch en ineens was het te laat…”