In dit nummer 8-2021

Niet zo lekker

 

Gelukkig zijn allerlei economisch funeste maatregelen rondom Covid19 geschrapt door de overheid, inmiddels is dat gelukkig in bijna heel Europa het geval, en dus zouden we weer als vanouds aan de gang kunnen. Helaas is er nu weer een oorlog uitgebroken op het continent en hebben we te maken met voor onze begrippen extreme inflatie, dit drijft alle prijzen tot recordhoogtes. Ook is Corona, hoewel niet meer zo gevaarlijk nog niet voorbij, in dit geval is ook de redactie van joúw vakblad getroffen. Inmiddels ook weer genezen zonder al te veel echte schade. Wel heeft dit zijn weerslag gehad op de werkbare uren. Net nu het paasweekend eraan komt wilden we eigenlijk vorige week al verschijnen met de digitale uitgave, dit hebben we helaas niet kunnen redden. Voor deze uitgave toch een aantal leuke en interessante artikelen en vrolijke nail art!

 

In het artikel over fiscus en financiën gaat het over de bewaarplicht en je bonnetjes, meestal geen goede combinatie. Tracy Anne Shelverton gaat in de serie over beschadigingen aan de natuurlijke nagel door kunstnagelproducten in op acrylgel. Dit keer nam de redactie van Nail Design Magazine een kijkje bij Annelies Baar in het Groningse Uithuizen, kijk snel verder en lees haar verhaal. Speciaal voor deze uitgave maakte de Belgische Sarah van Bastelaer een vrolijke op het oog eenvoudige step-by-step voor je, het resultaat mooie natuurlijke vrolijke voorjaarsnagels, waar in ieder geval de nodige vaktechniek in verwerkt is.

 

In Bedrijfsvoering vertelt Vicky Vermeiren je alles over marktonderzoek en hoe je dit kunt aanpakken, daarnaast hebben we in dit nummer maar liefst vijf korte step-by-steps, nieuw vanaf deze uitgave is Julia Kaal uit het Westfriese Nieuwe Niedorp, natuurlijk zijn ook Wendy Smits, met deze uitgave twee verschillende step-by-steps, Froukje Groenendijk en Jolanda van der Ven-Jongbloed weer van de partij.

Heel veel leesplezier! En ik wens jullie heel fijne paasdagen en een leuk en gezellig ouderwets Koningsdagfeest.

 

Jeroen de Blaauw

 

 

Bedrijfsvoering

Hoe voer je een marktonderzoek uit?

 

Wanneer je een salon wil opstarten of een andere weg in wilt slaan met je zaak, dan wil je wel zeker zijn dat je de juiste keuzes maakt… Een marktonderzoek brengt op zulke momenten altijd goede inzichten. Voor het uitvoeren van zo’n marktonderzoek kun je beroep doen op gespecialiseerde bureaus. Het nadeel is dat hier best een kostenplaatje aan vast hangt. Dat wil niet zeggen dat je een onderzoek links moet laten liggen, je kan namelijk ook zelf aan de slag. In deze editie van Nail Design Magazine geeft Vicky je een aantal tips.

 

Nail Art inspiratie

Jouw nail art in een volgend nummer?

Deze prachtige creaties zijn gemaakt door enthousiaste lezers van Nail Design Magazine die graag hun designs met andere nagel fanaten willen delen. Krijg jij er al inspiratie van? Jouw kunstwerkjes kunnen namelijk ook gepubliceerd worden! Het thema voor het volgende nummer is Spring is in the air. Heb jij je creatieve nail art ideeën er al op los gelaten? Deel ze dan met ons! Kijk voor inspiratie even naar ons  moodboard. Daar lees je ook hoe je je nagels in deze rubriek krijgt. Stuur uiterlijk 25 april 2022 je ontwerpen in op losse tips. Dan doen wij de rest!

 

 

Fiscus & Financiën

Bewaarplicht en bonnetjes, wat jij ervan moet weten!

 

Iedere ondernemer weet eigenlijk wel dat haar of zijn boekhouder gek is op bonnetjes. De bonnetjes zijn namelijk het extra bewijs van het soort zakelijke uitgave dat je gedaan hebt. Dat is weer nodig om de kosten goed te kunnen verantwoorden in je boekhouding. Tegenwoordig moet je je administratie, en dus ook alle bonnetjes, zeven jaar bewaren voor een eventuele controle door de belastingdienst. In deze uitgave van Nail Design Magazine gaan we daar wat dieper op in en geven je tips hoe je de bonnetjes warboel kunt ordenen.