In dit nummer 7-2021

Oorlog

 

De wereld is er in de laatste tijd niet leuker op geworden, na de hele crisis rondom het corona virus, heeft Europa inmiddels ook te maken met een oorlog op ‘eigen’ grond. Met als gevolg een hele stroom vluchtelingen. Daarnaast is het uitvaardigen van sancties tegen Rusland op dit moment één van onze enige wapens die we kunnen gebruiken. Hierdoor zijn we weliswaar niet officieel, maar door de sancties wel betrokken bij de oorlog in Oekraïne. De gevolgen zijn nu al voelbaar in extreme prijzen voor energie. Niet echt een prettig vooruitzicht zo op de korte termijn.

 

Maar ondanks alles toch weer een nieuwe Nail Design Magazine, in deze uitgave hebben we helaas geen nieuwe step-by-step voor je kunnen maken. Wel hebben we een mooie step-by-step weer opnieuw gebruikt, het design en de kleuren zijn nog steeds actueel en Cerisa Klein heeft de nagels prachtig gemaakt.

 

Verder hebben we in dit nummer, nog de publicatie van de Nail Design Magazine Readers’ Choice Awards 2021, stem mee in de laatste ronde en laat jouw favoriet winnen. We gingen voor ‘Kijkje bij’ op bezoek bij Karin Kramer-Groothuis van Twinkle Nails in Tilburg, een echte vechtster en een voorbeeld van een nagelcarrière op latere leeftijd, lees haar verhaal in Nail Design Magazine. In de rubriek ‘Natuurlijke nagel’, gaat Tracy Anne Shelverton in op de mogelijke risico’s die er kunnen optreden wanneer je werkt met hard gel. In deel drie van de serie over Sofie Devlieger, lees je meer over Sofie zelf. Bij ‘Bedrijfsvoering’ dit keer de mogelijkheden die je hebt om te sparen voor je pensioen. Bij ‘Fiscus & Financiën’ gaan we in een serie in op de fiscale gevolgen van de coronasteun van de overheid. Verder natuurlijk nog een aantal kleine step-by-steps, waarbij we in dit nummer naast Froukje en Jolanda ook Wendy Smits bereid gevonden hebben om speciaal voor Nail Design Magazine een step-by-step te maken.

 

Alles bij elkaar een leuke mix, ik wens jullie veel leesplezier!

 

Jeroen de Blaauw

 

Directeur/uitgever

 

Natuurlijke nagel

Beschadigen kunstnagels de natuurlijke nagel? (II)

 

In de vorige uitgave van Nail Design Magazine zijn we in deze serie in gegaan op het klassieke liquid & powder systeem ofwel klassieke acrylnagels. Kernvraag in deze serie is of kunstnagels de natuurlijke nagel beschadigen. Het antwoord daarop is: nee, kunstnagels beschadigen de natuurlijke nagel niet. De ‘maar’ die hier aan zit is dat de kunstnagels dan wel aangebracht dienen te worden op een professionele wijze en conform voorschrift van de fabrikant. In een aantal artikelen in Nail Design Magazine gaat Tracy Anne per nagelsysteem in op de valkuilen die tot beschadiging van de natuurlijke nagel- of tot  het ontstaan van allergieën kunnen leiden. In dit nummer gaan we in op ‘hard gel’.

 

 

Bedrijfsvoering

Pensioensparen ook iets voor jou?

Aan het begin van je ondernemerscarrière sta je er misschien niet zo bij stil. Maar ook jij zal na jaren van noeste arbeid een keer pensioen gaan. Je bent gek op je vak, je doet je werk met plezier en kan er goed van leven, maar uiteindelijk komt vroeger of later het moment dat je zult stoppen met werken. Als je de officiële pensioenleeftijd hebt bereikt dan krijg je een ouderdomsuitkering van de staat, best aardig maar niet echt genoeg voor een enerverende oude dag. Om je huidige levensstijl te kunnen behouden kan het daarom interessant zijn om wat extra te sparen voor als je wilt stoppen met werken.

In deze uitgave van Nail Design Magazine heeft Vicky voor je uitgezocht hoe het nu eigenlijk zit met de verschillende vormen van pensioensparen in Nederland en België.

 

Kijkje bij een collega

Van bankmedewerker naar passie voor nagelstyling!

 

Dit keer bij ‘Een kijkje bij’ het verhaal van de inmiddels bijna 66-jarige Karin Kramer-Groothuis van Twinkle Nails uit Tilburg. Het is een verhaal over hoe je op je 53ste overstapt van bankbediende naar professionele nagelstyliste vol passie voor het vak! Tijdens het gesprek dat Nail Design Magazine met haar had spat het enthousiasme, de passie en het doorzettingsvermogen ervan af. Een goede reden dus om snel verder te lezen.