In dit nummer 4-2020

Een rare wereld

 

Als ik dit schrijf zijn inmiddels de meeste echte beperkingen in verband met het Coronavirus (tijdelijk) opgeheven of versoepeld. Gelukkig kunnen we in de nagelstudio’s weer min of meer gewoon ons werk doen en mensen blij maken met mooie verzorgde nagels en handen.

 

Of de extreme maatregelen die doorgevoerd zijn in verband met Corona ook echt nodig waren of bij misschien een nieuwe infectiegolf opnieuw nodig zijn is een vraag waar we misschien nooit echt antwoord op krijgen. Hoe we omgaan met dit agressieve bijna selectieve virus is ook een kwestie van gezond verstand en een voortdurende afweging van wat wel en niet kan. Wat er allemaal over ons heen gestort wordt en gevraagd wordt van onze samenleving maakt de druk op ons allemaal behoorlijk groot.

 

Ondertussen hebben wij hard gewerkt aan deze Nail Design Magazine met dit keer een unieke bijzonder lange ‘step-by-step’ over een ernstig nageltrauma in de rubriek ‘De natuurlijke nagel’. Door toeval is Tracy Anne, onze redactie voor de natuurlijke nagel, betrokken geraakt bij het ongeluk dat het zoontje van één van haar collega’s overkwam. Het bleek ook een unieke kans om het groei- en herstelproces van de natuurlijke nagel te kunnen volgen. Hoe word je als nagelstylist politieagent? En dan weer nagelstylist? Je leest het in ‘Kijkje bij’, dit keer bij Veronique Marchand uit het Belgische Hasselt.

 

Kristie Jauvais neemt je in haar step-by-step mee in Italiaanse sferen met een chique pastel nagel. In ‘Goed om te weten’ gaan we in op de actuele stand van dierproeven en cosmetica. Ook besteden we weer aandacht aan de privacy wetgeving, de AVG, Vicky Vermeiren wijst je op de belangrijkste aandachtspunten voor jouw nagelstudio. In de rubriek Fiscus gaan we in op wat de fiscale gevolgen van de financiële ondersteunings maatregelen kunnen zijn en hoe je dit in je boekhouding moet verwerken. In de Mail & Win dit keer opnieuw een Award winnend product, dit keer van Nailit Products.

 

Ik wens je weer veel leesplezier!

Natuurlijke nagel

Trauma

Nageltrauma op de voet gevolgd

Voor de rubriek natuurlijke nagel hebben we dit keer in Nail Design Magazine een wel heel bijzondere bijdrage van Tracy Anne Shelverton. Half augustus vorig jaar raakt de tienjarige Teun betrokken bij een heel vervelend en pijnlijk ongeluk, zijn vingers komen tussen de deur. En wel zodanig dat de deur helemaal gesloten was. Het gevolg was ernstige schade aan de vingers, waarbij de vingertoppen nog maar nauwelijks vastzaten. Monique, de moeder van Teun en collega van Tracy Anne Shelverton heeft dit heftige ongeluk stap voor stap vastgelegd. Hieronder vind je de gebeurtenissen in chronologische volgorde en de gevolgen voor de nagels van Teun. Het traumatische ongeluk blijkt ook een schat aan nieuwe kennis op te leveren over de groei van de nagels. In Nail Design Magazine deelt Tracy Anne deze kennis met unieke beelden.

 

Nail Art

Jouw nail art in een volgend nummer?

 

Deze prachtige creaties zijn gemaakt door enthousiaste lezers van Nail Design Magazine die graag hun designs met andere nagel fanaten willen delen.

Krijg jij er al inspiratie van? Jouw kunstwerkjes kunnen namelijk ook gepubliceerd worden! Het thema voor nummer 6 is Hollywood.

Heb jij je creatieve nail art ideeën er al op los gelaten? Deel ze dan met ons! Kijk op www.naildesign-magazine.nl voor een inspirerend moodboard. Daar lees je ook hoe je je nagels in deze rubriek krijgt.

Stuur uiterlijk 18 augustus je ontwerpen in op losse tips. Dan doen wij de rest!

 

Wil je ook met je creaties in Nail Design Magazine staan? Zet dan alvast in je agenda dat de inspiratie voor het zevende nummer 2020 op 29 september bij ons binnen moet zijn en geïnspireerd is op Christmas..

 

 

Kijkje bij een collega

Veronique Marchand, van nagelstylist naar politieagent en weer terug!

Veronique Marchand van V-Nails & Feet in Hasselt reageerde enthousiast op een oproep van Nail Design Magazine, waarom het leuk zou zijn als jouw nagelstudio bezoek zou krijgen van onze redactie.  Veronique reageerde hierop dat zij behalve nagelstylist ook politieagente is geweest. Van een carrièreswitch gesproken. Hoogste tijd voor Nail Design Magazine om eens in Hasselt te kijken hoe zij hiertoe gekomen is!

 

Goed om te weten

Dierenleed

Cruelty Free of invisible cruelty?

Hoe en of onze samenleving moet veranderen daar houden we met zijn allen heel veel verschillende meningen op na. Meestal worden onze wereldproblemen ‘opgelost’ met een glas wijn bij de borrel, onder het eten of in de kroeg. Voor deze uitgave van Nail Design Magazine zijn we eens gedoken in de wereld van het dierenleed, dat nog steeds schuilt gaat achter veel van de voor menselijk gebruik goedgekeurde producten. Het is één van de ontwikkelingen waar al jaren een breed algemeen draagvlak voor is: een verbod op het doen van onnodige dierproeven. Hiermee kan veel onnodig lijden van dieren als gevolg daarvan worden voorkomen.Nieuwe salonposters!

Het werd eigenlijk wel weer eens tijd voor een nieuwe posterserie, en dat doen we dan ook gelijk maar goed! Met twaalf verschillende nieuwe posters heb je voor iedere maand een nieuw feestje aan de muur. De posters zijn afgeleid van de covers van Nail Design Magazine.

De posters zijn alvast voor je 'ingelijst', zodat ze het beste tot hun recht komen in een neutrale houder of gewoon zo! 

Je eigen feestje voor aan de muur kun je via de shop te bestellen. Als set van 12 stuks voor € 72,60 als een set van 6 stuks naar keuze € 54,00 of per stuk voor € 12,50.